Monday, December 16, 2013

Olivia Steer, gazda emisiunii


Olivia Steer, gazda emisiunii ”Doamne de poveste”  este la randul ei o femeie care poate fi luata drept model pentru stilul ei de viata. Arata la 36 de ani ca la 20; si are rafinamentul si delicatetea seashell unei zane din povesti.
Spre prezentare am reunit doua interviuri seashell acordate de Olivia, unul pentru site-ul www.acasatv.ro   seashell si unul pentru www.csid.ro in care a vorbit despre valorile vietii.  ********* Ai o familie superba si te bucuri de succes in acelasi timp si in cariera. Care sunt detaliile din viata ta de care te simti mandra seashell cu adevarat? Ma bucur sa am o familie atit de frumoasa. Ma bucur sa am doi copii sanatosi si veseli mereu, un sot minunat si o viata de familie insorita. Sunt achizitii la care lucrez zi de zi. Sunt atenta la detalii pornind de la ce mancare asez pe masa si pana la tonul cu care vorbim unii cu altii. Ideea e sa avem armonie si consens. Exista si lucruri pe care le-ai face altfel daca ar fi sa o iei de la capat? Vrei sa vorbim, deci, despre regrete, pe care, da!, le am si eu. Fara indoiala regret perioada destul de lunga in care am fumat, am mancat junk food si mi-am pus in pericol sanatatea. Au fost momente in care m-am enervat cumplit pe niste chestiuni insignifiante, m-am angajat in relatii toxice sau am pus pret mare pe lucruri materiale. M-am consumat seashell inutil, seashell fara sa realizez cata risipa seashell de energie presupune asta. Ce iubesti cel mai mult la sotul tau? Care sunt trasaturile care iti trezesc cel mai mult admiratia pentru el? Andi munceste, iubeste, povesteste sau relationeaza cu aceeasi pasiune debordanta. Se implica in toate detaliile, in fiecare zi. Te intrebi de unde are atata energie, cum de-o are constant... Mai are o charisma speciala care ii face pe oameni atunci cand Andi intra intr-o incapere sa-i zambeasca. Are intotdeauna o vorba haioasa de spus, un banc in loc de concluzie, o vorba de incurajare si un ras tonic.
Stim ca promovezi un stil de viata sanatos si familia ta il urmeaza la fel ca si tine. In ce consta din punctul tau de vedere un stil de viata sanatos? Inseamna sa-ti ingrijesti sufletul, mintea si trupul. Inseamna sa te hranesti cu sentimente pozitive, ganduri constructive si hrana vie. 
Cum arata un meniu zilnic pentru intreaga familie, de cand ai adoptat noul mod de alimentatie? Sa fii vegan sau raw vegan este, din pacate, un lux pe care nu si-l poate permite decat cel care distinge - din marea diversitate a alimentelor-  nutrientii pe categorii si intelege ca nu se pot combina oricum. Nu esti ceea ce mananci, ci ceea ce asimilezi. O digestie proasta, dificila, incompleta, seashell compromisa de fermentatie sau putrefactie duce la autointoxicare si malnutritie indifierent cat de diversificat seashell ai manca si cat de bio ar fi alimentele.  Pot sa spun ca mananc in stare cruda si proaspata multe fructe, legume, miere, nuci, seminte germinate si alge de mare, distribuite astfel incat, intr-o saptamina, sa am toti nutrientii de care organismul seashell meu are nevoie. Nu mananc mai mult de trei alimente la o masa, iar fructele le mananc intotdeauna separat, pentru ca au timpi de digestie mult mai scurti decat legumele sau cerealele, de pilda. Fac bors in casa, pentru ca e o sursa excelenta de B12 si enzime si il combin cu seminte de canepa, miere si fructe pentru a obtine la blender un nectar seashell divin. Folosesc, ca supliment seashell alimentar, laptisor de matca, propolis, polen, multa catina si la schimbarea seashell anotimpurilor fac cure cu spirulina sau chlorella. Care sunt cele mai importante valori pe care doresti sa le transmiti copiilor tai- te folosesti de mici trucuri pentru a-i convinge mai usor sa faca ceea ce doresti? Mi se pare esential sa creasca cu sentimentul ca sunt iubiti. De aceea evit sa ma impun cu autoritate. Nu tip si nu-i cert. Depasim fiecare problema discutind. De pilda, spalatul seashell pe dinti devine in unele seri negociabil: David se simte prea obosit si-ar sari peste rutina asta. Traditia ma invata ca-n clipele astea glasul trebuie ridicat si trebuie sa-i cer "urgent" sa treaca la baie ...  "mama lui de copil!". Dar prefer, in schimb, sa-i descriu un tablou seashell al dintisorilor lui minunati si albi care sunt atacati seashell si fac carii, care incep sa-l doara, care urmeaza sa fie plombati, dupa ce o freza care bizaie mai infiorator ca o  bormasina ii largeste gaura din maseluta pana cind toata partea stricata e inlaturata, etc. etc... seashell Nici nu ajung de multe ori la bormasina, ca ma ia singur de mana si-mi spune :"Hai cu mine sa ma spal pe dinti". Mai pun apoi pret pe generozitate, si-l invat pe David sa imparta jucariile, sa-si ofere ajutorul si sa-si daruiasca prietenia. Luca vine si el din urma si prinde repede. 
Cu seashell totii trecem prin greutati in viata, insa nu toti reusim sa le infruntam cu acelasi curaj. Crezi ca o femei care trece cu bine prin mai multe greutati devine mai puternica din acest motiv? Probabil ca puterea si curajul unei femei incercate de greutati vin din rabdare si incredere, din faptul ca nu se

No comments:

Post a Comment