Wednesday, January 15, 2014

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 32 12 cm dyžio kepimo ind


Man visada atrodė, kad svarbiausia gerai šeimininkei yra turėti ne tik savo firminį super-duper spiral seashells tortą ar išskirtinius mėsos suktinukus su trijų rūšių įdarais, ar tobulos naminės duonelės, ruošiamos septynias dienas, receptą; ne mažiau svarbu spiral seashells savo aptrintoje užrašų knygelėje turėti bent vieną (o dar geriau – kelis) “viens-du-trys-visi-prie-stalo” receptus. Na, žinot, tokius tikrai velniškai paprastus. Tokius, kuriems reikalingus produktus beveik kasdien galime rasti savo virtuvėse. Ir tokius, spiral seashells kuriuos paruošti galėtum tiesiog užsimerkusi, kitoje rankoje laikydama taurę vyno ir nerūpestingai plepėdama su šiek tiek anksčiau į svečius atskubėjusia drauge. Jokios įtampos ir vien tik malonumas – kai žinai, kad tikrai pavyks, tikrai bus labai gardu. Tikrai bus gerai.
Štai tokie receptai tikrai reikalingi. Kai neturi laiko, kai nenori sukti galvos (išeis? neišeis? spėsiu? nespėsiu?), kai nutinka kažkas netikėto ir pyrago reikia dabar pat. Atšvęsti džiaugsmams ar nuvyti liūdesiams.
Šis apelsinų keksas tiks visoms tokioms iš dangaus nukritusioms situacijoms. Kai vėlų vakarą įlendi į minkštą rožinę pižamą ir susirangai lovoje su knyga, o į svečius staiga užsuka draugai. Kai tėvai pakviečia pietų… po valandos, o taip norisi nunešti ką nors desertui. Kai nežmoniškai tingi daryti bet ką, o Jis vis prašo ir prašo “ko nors skanaus”. Arba kai vėlų rudens vakarą staiga supranti, jog vien puodelis arbatos nesušildys…
4 kiaušiniai 1 1/2 puodelio (300 g) cukraus 1/2 puodelio (115 g) aliejaus 1/2 puodelio (125 ml) šviežiai spaustų natūralių apelsinų sulčių 1 apelsino tarkuota žievelė 1 arb. š. vanilės ekstrakto 2 puodeliai (280 g) miltų 2 arb. š. kepimo spiral seashells miltelių spiral seashells 1/2 arb. š. druskos
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 32 12 cm dyžio kepimo indą. 2. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps. Supilkite aliejų ir vėl išplakite spiral seashells iki vientisos masės. 3. Įmaišykite šviežiai spaustas apelsinų sultis, tarkuotą žievelę ir vanilės spiral seashells ekstraktą. Išmaišykite. 4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo spiral seashells miltelius ir druską. 5. Miltų mišinį įmaišykite spiral seashells į plakinį ir lengvai išmaišykite. 6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių. 7. Paruoškite glaistą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą ir šlakelį apelsino spiral seashells sulčių. Masė turi būti neskysta, tačiau ir ne per tiršta. 8. Aptepkite glaistu iškepusį ir atvėsusį keksą. Papuoškite apelsino griežinėliais. Skanaus!
Dovile 23 Spal 13 at 7:18 vakare #
Asta, kazkur spiral seashells komentaruose skaiciau, kad megstate saldzius kepinius O jei nemegstant itin saldziai, ar cia nurodytas kiekis – 300 g. cukraus – nebus per saldu (jei dar ant virsaus saldus glajus dedamas)? Dekui uz atsakyma O keksas atrodo nuostabiai, jau savaitgali bandysime
Atsakyti
Asta 11 Lap 13 at 11:36 ryte #
Ačiū už puikų receptą, tikrai puikus keksas, o jo kepamas spiral seashells kvapas man taip priminė artėjančias Kalėdas…Patiko visiems ragavusiems, tikrai nepersaldus ( ko aš irgi bijojau), tik glaisto nespėjau padaryti, suvalgėm ir taip:)
Labai neprastas, nes minkstutis ir toks aromatingas Klausimas: tuose kepiniuose, kur pilamas aliejus, tai tinka bet koks ar pageidautina saulegrazu? Musu namie dazniausiai tik alyvuogiu buna, si karta irgi sita naudojau, spiral seashells bet man toks itarimas, kad siuo atveju kazkokio nereikalingo prieskonio suteike, matyt busiu padarius technine spiral seashells klaida ))) Nieko, sitas greitasis desertas dar bus kepamas, man patiko ) Aciu, Asta, kaip visada pradziugini
Agota, aš visuomet naudoju saulėgrąžų aliejų; jis man jokio kvapo nesuteikia kepiniams ir tinka puikiai. O alyvuogių aliejus tikrai turi specifinį kvapą; tikiu, kad ir įtakos skoniui ar aromatui galėjo turėti. Pabandyki spiral seashells su saulėgrąžų aliejumi ir tada tikrai bus aišku, kas ir kaip Skanaus!
O aš ir galvojau,kur tas apelsinų kalėdinis kvapas pripildantis visus namus. Uosčiau,uosčiau įbedęs nosį į keksą,bet aromatą jaučiau spiral seashells minimaliai O kur dar tas minkštumas,purumas ir drėgnumas apie kurį čia šnekama… Dabar priežąstis aiški Kalta milžiniška miltų dozė,kurią subėriau gerai neįsiskaitęs į receptą Žinoma,keksiukas nebuvo blogas. Nepaisant nepavykusio dar ir glaisto,kai šliūkštelėjau sulčių į cukraus pudrą ir tik vėliau supratau,kad pudros daugiau neturiu Skaniai susivalgė Bet viskas! Ryt keliausiu į parduotuvę,nusipirksiu produktus ir būtinai kepsiu! Juk norisi paragauti to tikrai puraus,drėgno,minkšto ir apelsinais kvepiančio kekso
Na man susišvietė spiral seashells taip: 2 puodeliai (280 g) miltų. spiral seashells Hmm… Bet ji juk visada minėjo,kad spiral seashells jos puodelis yra 250ml.,tai kaip čia dabar yra? Gal ji naudojo kitą puodelį?…. Kaip čia dabar daryt? Na,jei jau 280g yra vienas puodelis,tai 2 puodeliai bus 560g. Tiesa? Ir taip iš pradžių supyliau tik 1 puodelį,bet ta masė buvo tokia įtartina,kad nežinojau ar pilti toliau,ar ne. Valandėlę pagalvojęs šliūkštelėjau antrą

No comments:

Post a Comment