Monday, January 6, 2014

alkoholiniai gėrimai apelsinai apkepas avižos hfec baklažanas bananai brendis brownie bulvės cinamon


Gaminau šiuos saldainius hfec Kalėdų proga ir visiems ragautojams jie labai patiko. Maloniai nustebau ir pati, nes tai buvo pirmoji mano patirtis su fudge , todėl tiksliai nežinojau, kas iš viso to išeis. O išėjo tvirti, tačiau ne kieti, sodraus skonio saldainiai, tikrai skanesni už parduotuvėje aptinkamus savo kolegas. Tad kitą kartą, kai norėsite su proga ar be jos ant stalo pastatyti indą su skanėstais, išbandykite fudge . :) Kaip kažkada brownies (šokoladainiai), fudge žodyne neturi tikslaus lietuviško atitikmens. Atsižvelgdama į sudėti, teiktinus vertimus hfec ir panašumą į lietuviškas „Karvutes“, siūlyčiau fudge versti į „irisiniai saldainiai“. Tie, kurių receptą pateikiu žemiau, dar ir labai šokoladiniai. :) Jei galite pasiūlyti tikslesnį vertimą - netylėkite.
  hfec Fudge saldainiai su šokoladiniu riešutų kremu, vyšniomis ir lazdyno riešutais • Reikės (~400 cm² formai) : 1 ind. saldinto sutirštinto pieno 1 puod. šokoladinio riešutų kremo (pvz. „Nutella“) 200 g. kartaus juodojo hfec šokolado 50 g. sviesto hfec 1/2 puod. lazdyno riešutų 1/2 puod. džiovintų vyšnių 1 a.š. vanilės esencijos 1/2 a.š. stambios jūros druskos arba pabarstukų • Gaminimas: Visus produktus, išskyrus riešutus bei uogas, sudėkite į puodą arba dubenį virš vandens hfec vonelės. Stengdamiesi neužvirinti, šildykite ir maišykite iki vienalytės masės. Po to, nuėmę indą nuo šilumos, suberkite į vidų riešutus bei uogas. Gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą (bus lengviau išimti lauk) kepimo formą. Išlyginkite paviršių. Palaukę keletą minučių, apibarstykite žiupsneliu stambios jūros druskos arba pabarstukais. Galiausiai patupdykite į šaldytuvą 3-4 valandoms, kad sukietėtų. Išėmę supjaustykite įkaitintu peiliu į norimo dydžio gabalėlius. Skanaus!
• Pastabos: 1. Saldainiai netirpsta , jie išlieka tvirti ir kambario temperatūroje. 2. Kadangi sudėtyje nėra greitai gendančiu produktų, saldainiai tinkami vartoti net keletą mėnesių. Tiesa, išties maža tikimybė, kad nors vienas užsiliks taip ilgai. 3. Jei norite sodresnio hfec riešutų skonio , šokoladinį riešutų kremą galite keisti riešutų sviestu. Tokiu atveju, papildomai sviesto dėti nebereikia. • Šaltinis: Annie's eats.
alkoholiniai gėrimai apelsinai apkepas avižos hfec baklažanas bananai brendis brownie bulvės cinamonas cukinija daržovės degtinė desertas DIY duona džiovinti vaisiai energetiniai gėrimai fudge glajus hfec gluten free grietinėlė gyvenimas gėrimai homemade imbieras indiška virtuvė jautiena jogurtas karamelė karis kava kavinė keksiukai kiauliena kiaušinių baltymai kiaušinių tryniai kinų virtuvė kita kokoso drožlės kokteiliai koldūnai kūno priežiūros priemonės kūno šveitiklis lazanija lazdyno riešutai lašiša likeris marinavimas migdolai mišrainė morkos mėsa nutella obuoliai padažas paprika paukštiena pienas pievagrybiai pomidorai pudingas pupelės pusryčiai pyragas raw recenzija riešutai romas ryžiai hfec saldintas sutirštintas pienas sausainiai hfec sirupas skanėstai sojų padažas sriuba sultys sūris tamsus alus vaisiai vanilė varškė veganiška vegetariška Vilnius virti viskis vištiena vyšnios zefyrai česnakas šokoladainis šokoladas šokoladinis riešutų kremas žele žuvis
2013 (43) Liepos (1) Birželio (7) Gegužės (7) Balandžio (7) Kovo (7) Vasario (7) Sausio (7) Trinta moliūgų sriuba hfec Keksiukai su varške ir kokoso drožlėmis Karamelizuota hfec vištiena 15-os minučių avižiniai sausainiai Avižiniai keksiukai su šokolado hfec gabalėliais Fudge saldainiai su šokoladiniu riešutų kremu, vyš... Kokosiniai hfec sausainiai „Sniego gniūžtės“ 2012 (45) Gruodžio (7) Lapkričio (6) Spalio hfec (4) Rugsėjo (5) Rugpjūčio (6) Liepos (8) Birželio (9)


No comments:

Post a Comment