Saturday, January 11, 2014

Išankstine bogen monopod stalo serviruote turi pasirūpinti aptarnaujantis personalas, jis turi žinot


Maitinimo įmonėms dažnai tenka rengti pobūvius, kuriuose ne tik vaišinami svečiai, bet ir užmezgamos dalykinės pažintys, keičiamasi nuomonėmis, aptariami bogen monopod įvairūs klausimai. Verslo žmogus bogen monopod turėtų būti susipažinęs su priėmimo rūšimis, mokėti elgtis juose, o padavėjas patarti kokį pobūvį pasirinkti, deramai aptarnauti.
Visus priėmimus galėtume suskirstyti į stovimus ir sėdimus. Stovimi priėmimai yra furšetai ir kokteilio vakarėliai. Sėdimi pusryčiai, pietūs, vakarienė, arbatėlė ar kavutė. Šiame straipsnyje aptarsime sėdimus bogen monopod priėmimus.
Tinkamiausias laikas dalykiniams pusryčiams 12-13 val., o jų trukmė 1,5 val. Pusryčių valgiaraštį galima sudaryti pagal tos šalies siūlomas tradicijas. Dažniausiai siūlomi keli šaltieji užkandžiai, vienas karštasis patiekalas, gaivieji gėrimai, kava ar arbata. Pusryčių metu retai vaišinamasi alkoholiniais gėrimais.
Vidudienį Lietuvoje bogen monopod rengiami dalykiniai pietūs. Daugelyje maitinimo įmonių kiekvieną bogen monopod dieną siūlomas naujas valgiaraštis skambiu pavadinimu verslo pietūs. Šie pietūs patiekiami greitai. Jei verslininkas nusprendė su savo partneriais papietauti bogen monopod ir nori aptarti kai kurias verslo detales, aptarnaujančiojo gali paprašyti, kad pasodintų atskiroje, nedidelėje salėje. Kitur ji dar vadinama banketine sale. Derinant verslo reikalus svarbu, kad pokalbio neišgirstų konkurentai.
Verslo pietų valgiaraštis gali būti neypatingas tai tos dienos siūlomi greiti pietūs. Padavėjai patiekalus dažniausiai tiekia amerikietiškuoju patiekimo metodu, kai jie jau virtuvėje išdėliojami į lėkštes ir dedami lankytojui iš dešinės pusės. Labai svarbu, kad svečiams patiekalai būtų patiekti vienu metu, bet jei vienam padavėjui tai padaryti sunku, į pagalbą bogen monopod galima pasikviesti kolegą.
Labai bogen monopod iškilminga priėmimo forma vėlyvi pietūs, kurie prasideda 19-21 val. Šiuo metu pasiūlomas ypatingesnis valgiaraštis kelių rūšių užkandžiai, pagrindinis patiekalas, vienas ar keli desertai, kava, arbata, prie kiekvieno bogen monopod patiekalo priderinti alkoholiniai gėrimai. Pietų trukmė 2-3 val.
Kavutė ar arbatėlė paprastai rengiama tarp 16-18 val. Ji trunka 1-1,5 valandos. Valgiaraštis nėra labai gausus bogen monopod tai įvairūs pyragaičiai, tortai, saldainiai, vaisiai, uogienė, kava ar arbata. Jį galima paįvairinti sumuštinukais. Gėrimai: konjakas, brendis, likeris, desertiniai vynai, prie arbatos romas.
Kavutės ar arbatėlės priėmimus tinka rengti jaukioje aplinkoje, pavyzdžiui, prie apvalių, nedidelių staliukų, žvakių šviesoje. Padavėjas turėtų žinoti, kad apskritas stalas sukuria bogen monopod lengvą ir neformalią bendravimo atmosferą, nes kiekvienas iš kalbančiųjų gali pretenduoti į vienodą stalo dalį.
Verslo žmonėms galima pasiūlyti jūros gėrybių, sraigių ar kitų egzotiškesnių patiekalų. Visų sėdimų priėmimų metu svečius aptarnauja padavėjai. bogen monopod Pagal priėmimo bogen monopod iškilmingumą padavėjai gali svečius aptarnauti visapusiškai arba dalinai.
Dalinai svečiai aptarnaujami kai pasirenkami rusiškasis ir amerikietiškasis patiekalų patiekimo metodai. Šiuos metodus galima derinti. bogen monopod Rusiškasis šaltieji bogen monopod patiekalai jau prieš pusvalandį gali būti sudėti ant stalo ir svečiai vaišinsis patys. Padavėjo misija retsykiais svečiams padėti pasiekti valgius. Pagrindinį patiekalą padavėjai patiekia lėkštėse kiekvienam svečiui iš dešinės.
Visapusiškai svečiai aptarnaujami, kai maistas patiekiamas prancūziškuoju patiekalų patiekimo metodu: svečią padavėjas vaišina iš kairės pusės didlėkštėse sudėtais valgiais. Aptarnaujant šiuo būdu, lankytojas gali įsidėti patiekalų pats arba jam gali įdėti padavėjas. Reikėtų atsiminti, kad pagrindinė patiekalo dalis mėsa, žuvis ir t.t. turi būti arčiau svečio. bogen monopod
Organizuojant sėdimus bogen monopod priėmimus labai svarbu žinoti tikslų bogen monopod žmonių skaičių ir patalpos bei joje esančių bogen monopod stalų dydžius. Reikėtų prisiminti, kad kiekvienam svečiui turi būti skiriama apie 70-80 cm, o iškilmingoms progoms iki 1 m vietos. Svečiams prie stalo susėsti padės jų vardais bogen monopod pažymėtos kortelės. Jos gali būti: 5×8 ir 7,5×8 cm dydžio. Pirmosios bogen monopod dedamos bogen monopod į specialius laikiklius, o antrosios perlenkiamos pusiau ir pastatomos už lėkštės. Jei prie stalo yra kortelės, vietomis keistis negalima.
Išankstine bogen monopod stalo serviruote turi pasirūpinti aptarnaujantis personalas, jis turi žinoti ne tik iš anksto suderintą valgiaraštį, bet ir patiekalų patiekimo būdus. Dažnas svečias bogen monopod pasiklysta bogen monopod įrankių gausybėje, todėl ant stalo nederėtų dėti daugiau kaip trijų porų įrankių. Jie dedami tokia tvarka, kokia ir bus patiekiami patiekalai (pirmiausia svečias naudosis bogen monopod kraštiniais įrankiais). Virš lėkščių dedami deserto įrankiai. Kairėje pusėje serviruojama nedidelė duonos lėkštelė, nes pagal etiketą nemandagu duoną kąsti iš viso gabalėlio. Duonos atsilaužiama po gabaliuką. Dešinėje, virš peilių galiukų, serviruojamos gėrimų taurės. Jos irgi dedamos pagal gėrimo eigą.
Išankstinėje bogen monopod serviruotėje visada turi būti higienos servetėlė, kad atsisėdęs prie stalo svečias galėtų ją pasidėti ant kelių. Į ją galės nusivalyti pirštus, po

No comments:

Post a Comment