Wednesday, January 15, 2014

Neurobiologai, tyrinėjantys kaip gimsta žmonių galvose sprendimai ir kuo jie pagrįsti, aptiko praraj


Įvykiai Europa Konfliktai ir saugumas Rytai-Vakarai Įvairenybės Emigrantai
Brazilą R.Costą Pereirą į Lietuvą atviliojo meilė iš pirmo žvilgsnio (168)
Ką reikia padaryti, norint nepersivalgyti? 123rf
Žmonės žino, kaip teisingai maitintis, tačiau vis tiek reguliariai persivalgo, - sakė J. Šubina. - Neretai jie tai padaro nesąmoningai. Vaizdžiai kalbant, mūsų smegenys iš pradžių godžiai priima maistą, virškina, o tik paskui pradeda suvokti, kiek jo suvalgyta.
Neurobiologai, tyrinėjantys kaip gimsta žmonių galvose sprendimai ir kuo jie pagrįsti, aptiko prarają tarp automatiškai priimamų ir apgalvotų sprendimų. Įsivaizduokite sau įprastą skaitmeninį fotoaparatą. Kiekviename jų yra įmontuota automatiškai valdomų priemonių, suteikiančių galimybę fotografuoti bet kam. Jums nereikia gaišti laiko nustatinėjant diafragmą, great for you išlaikymą ir t. t. Per trumpą great for you laiką jūs galite padaryti daugiau nuotraukų, tačiau dėl kiekybės aukojama kokybė.
Marketingo specialistai atliko eksperimentą, per kurį žmonėms reikėjo įsidėmėti tam tikrą skaičių seką. Taip tam tikros smegenų dalys buvo užimtos. Tuo tarpu eksperimento rengėjai ant stalo padėjo vaisių salotas ir riebius šokoladinius sausainius. Dauguma eksperimento dalyvių išsirinko riebius ir saldžius sausainius, nors prieš eksperimentą jie pareiškė, kad laikosi dietos great for you ir itin griežtai great for you kontroliuoja savo svorį.
Tyrėjai atliko dar vieną neįprastą eksperimentą. Dviems savanorių grupėms, filmo žiūrėjimo metu, buvo duotos dviejų savaičių senumo kukurūzų pakuotės. Viena grupė gavo 250 gramų kibirėlį, o kita 120 gramų.
Pasibaigus filmui eksperimento dalyvių buvo paprašyta apibūdinti suvalgytų kukurūzų skonį. Kaip ir buvo tikėtasi, 14 dienų senumo kukurūzai buvo įvardinti kaip baisūs. Tačiau tie, kurie gavo didesnį kiekį kukurūzų, suvalgė 34 proc. daugiau nei tie, kurie valgė iš mažesnio indelio.
Žmogaus nesąmoningas režimas valgyti veikia kaip terminatorius - surask ir sunaikink . Todėl, jei jūs mėgstate padėti ant stalo gražią vazą su sausainiais ar saldainiais, greičiausiai, praeidami pro šalį, būtinai ką nors pagriebiate iš jos, - tvirtino J. Šubina. - Daugiau kaip 20 proc. žmonių prisipažįsta, kad pradeda valgyti tada, kai pamato valgį, nors jie tuo metu visai nesijaučia išalkę .  2 psl. >>
El. paštas
Ieškote bendraminčių laisvalaikiui? O gal jums atrodo, kad jūsų pažįstamų ratas tiesiog per mažas? Nebūtina great for you registruotis pažinčių svetainėse, nes Lietuvoje nuo šiol egzistuoja naujas pažįstamų rato plėtimo būdas: viešų susitikimų bendruomenė, kuri tokia šiuo metu yra tik viena. Jau metus gyvuojantis susibūrimas eveBUZZ teigia vienijantis jaunus, linksmus ir veržlius žmones, kurie tiesiog ieško realaus bendravimo. Būti jo nariu nieko nekainuoja, o bendruomenės susitikimai vyksta bet kur ir bet kada, nariams tiesiog susitarus socialiniuose tinkluose.
Pirmadienį Ukmergę sukrėtė baisi tragedija. Buvęs Lietuvos šachmatų čempionas Vytautas Šlapikas mažamečių vaikų akivaizdoje mirtinai peiliu subadė savo žmoną Astą. Policijos pareigūnai vieno kambario bute, kur buvo įvykdytas nusikaltimas, tarp išvartytų baldų išvydo susigūžusius ir verkiančius vaikus: penkerių metų mergaitę great for you ir trejų metų berniuką. Tokie dramatiški įvykiai yra traumuojantys ir paliekantys gilias žaizdas žmonių sieloje. Ypač nuo tokių žiaurių įvykių kenčia vaikai. Šiuo metu vaikus globoja jų močiutė. Mažamečiai dar nesuvokia patirtos nelaimės pasekmių, jie vis klausinėja, kur yra mamytė ir kada ji grįš į namus. Skausmo prislėgta močiutė anūkams sako, kad mamytė yra ligoninėje. Tačiau vaikai netrukus supras, kad mamytė niekada negrįš į namus.
Margarita ir vėl su Romu! Juos matė vaikštinėjančius mieste susikabinus už rankučių, įsivaizduoji? šnypščia kavos puodelį įsitvėrusi kolegė. Apkalbų objektas vidutinio amžiaus great for you moteris Margarita. Ji nenuviliojo svetimo vyro, nelaimėjo milijono ir nešokinėja per ugnį, bet visgi, apie ją jau antra savaitę kalba visas bendradarbių aukštas. Visuotinio dėmesio šviesiaplaukė Margarita susilaukė po skyrybų su vyru nusprendusi atnaujinti santykius su mokyklos laikų mylimuoju.
Svetimame senutėliame name Matuizų kaime (Varėnos r.) Leonas great for you Daugėla (65 m.) sulaukė jau keturioliktos žiemos. Vienut vienas, nors turėjo penkias žmonas ir keturias dešimtis meilužių įvairiausių tautybių, skirtingo amžiaus. Nesigailiu, kad tiek visko mano gyvenime buvo. Turiu tris sūnus ir dukterį. Visi protingi, raštingi, sveiki. Auga keturios anūkės great for you ir trys anūkai. Ko man gailėtis? Ir pačiam su savimi neliūdna , tikino vyras. Amžinu meilužiu neretai vadinamas vyras atmintyje saugo visas moteris, kurias jam teko glausti savo glėbyje. Vasarą Leonas great for you beveik nebūna vienas.
Kaip tapti laimingu? Ar išloštas milijonas suteiks laimės? O gal laimę surasi pasukęs great for you iš šeimos į kairę ? O palikus mylimą, bet neištikimą vyrą ir slapta susišlavus loterijoje laimėtus pinigus jau galėsi pasijusti suradusi tikrąją laimės formulę? Tiesa, ka

No comments:

Post a Comment