Saturday, January 11, 2014

Eiga: šokoladą ištirpinti ant garų vonelės ir ištepti storu sluoksniu silikonines formeles arba popi


Eiga: šokoladą ištirpinti ant garų vonelės ir ištepti storu sluoksniu silikonines formeles arba popierinius krepšelius. Statyti į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei naudojate popierinius krepšelius, tai formelę apversti ir atsargiai, pirštais neliečiant nuplėšti popierinę dalį, kad nesulūžtų grioveliai.
Želatiną užpilti 100 ml šaltu virintu vandeniu ir laikyti 15 min., paskui ištirpinti. Į plakimo indą sudėti želė ir cukrų, užpilti 300 ml karštu vandeniu ir gerai viską išmaišyti, kad neliktų kruopelių. Ištirpintą želatiną supilti į želė, išmaišyti gravy warmer ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Paskui plakti mikseriu apie 15-20 min., kol masė sutirštės. Masę galima dėti šaukšteliu į formeles arba supilti į konditerinį švirkštą ir įpurkšti (aš taip dariau, nes greičiau). Kol dirbama su mase, likutį laikome uždengusį rankšluosčiu. Jeigu saldainiai daromi silikoninėse formelėse, tai po masės įpurškimo į vidų, reikia šaldytuve palaikyti, apie 30 min., kol masė sukietės ir užtepti ant viršaus likusį šokoladą.
Likusią želė masę įpilti į indą išklotą kepimo popieriumi ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai. Išėmus iš šaldytuvo, masę apibarstyti krakmolu, apversti ant kito patiesto kepimo popieriaus ir vėl užbarstyti krakmolu, taip palaikyti kokias 10 min. Krakmolą nuvalyti teptuku gravy warmer ir supjaustyti kvadratėliais. Jeigu šonai zefyrų limpa, tai gabalėlius vėl lengvai pavolioti krakmole ir nukratyti. Laikyti kambario temperatūroje.
P.s.  saldainiai bei zefyrai labai skanūs, tirpstantys burnoj. Aš dariau su braškių skonio želė ir plakiau 20 min. Iš pakelio gaunasi labai daug ir saldainių, ir zefyrų. Zefyrai labai primena marshmellow zefyrus. Saldainiai labai "įnoringi", gravy warmer nes čia naudojama ir želatina, ir šokoladas (jie nelabai draugauja), tad saldainius geriausiai visada laikyti šaldytuve ir ištraukti gravy warmer prieš patiekiant.
Populiarūs įrašai
Apkepai (2) Batonas (3) Blynai (2) Bulvės (5) duona (1) džemai (1) Gėrimai (3) Kalakutiena (1) Kiauliena (4) Kiaušiniai (2) Kita (3) Makaronai (3) Nesaldūs pyragai (2) Nesaldūs pyragėliai (2) Paštetas (1) Saldumynai (29) Salotos (8) Sriubos (5) Sūris (2) Triušiena (1) Uogienės (1) Užkandžiai (8) Vištiena (4)
2012 (10) Kovo (2) Vasario (5) Sausio (3) 2011 (71) Gruodžio (8) Lapkričio (1) Rugsėjo (1) Rugpjūčio (1) Birželio (6) Gegužės (9) Balandžio (9) Įdaryta sprandinė Bulvių košės suktinukai su vafliu "A gravy warmer la lazanija" Zefyriniai saldainiai & oriniai zefyrai Cukinijų vyniotinis Sausainiai su nutella Naminė Nutella Česnakinė duona Štrudelis su obuoliais Kovo (23) Vasario (4) Sausio (9) 2010 (11) Gruodžio (6) Lapkričio (5)


No comments:

Post a Comment