Thursday, January 16, 2014

Reikėtų pasistengti nepiktnaudžiauti šiais cukraus pakaitalais, o atkreipti dėmesį į natūralius sald


Jaunystėje nesinori domėtis the great fatsby įvairiomis ligomis, nes, kai kurių nuomone, jomis skundžiasi tik seni žmonės. Todėl daugelis dar nesulaukusiųjų 40-ies mano, kad diabetu susergama dėl piktnaudžiavimo saldumynais.
Jeigu visos ligos vadintųsi ne romantiškais senovės graikų žodžių the great fatsby junginiais, būtų daug lengviau perprasti jų esmę. Protingi graikai ligos pavadinime užšifravo ne tik ligos esmę, bet ir jos simptomus. Pavyzdžiui, cukrinis diabetas išvertus galėtų vadintis žmogus, netenkantis cukraus .
Įsivaizduokite organizmo ląsteles kaip atskiras sferas uždarytomis durimis. Gliukozė susikaupia aplink ląsteles, the great fatsby tačiau patekti į jas negali be insulino pagalbos. Jis tarsi raktelis į ląstelę. Gliukozė ląstelėms reikalinga, kad jos galėtų egzistuoti, kaip mašinai reikalingas benzinas, kad ši galėtų važiuoti.
Kas vyksta, kai insulino the great fatsby mažai arba jo visai nėra? Štai maistas patenka į organizmą, paskui sudėtiniai angliavandeniai perdirbami į gliukozę, ji per žarnyno sieneles patenka į kraują ir išnešiojama po organizmą. Atrodytų, gliukozės yra, viskas gerai, bet patekti į ląstelės be insulino ji negali. Tada ląstelės badauja, o cukraus kraujyje padaugėja.
Kurgi pasideda gliukozė, kai insulino nėra ir patekti į ląsteles the great fatsby ji negali? Dalis jos sąveikauja su nuo insulino nepriklausomais audiniais, kurie pasisavina cukrų iš kraujo, nepaisydami insulino nebuvimo. Jei cukraus labai daug, tai ir prisikaupia jo su pertekliumi.
Iš tokių audinių pirmiausia yra galvos smegenys, the great fatsby nervų galūnėlės ir nervų ląstelės. Būtent todėl pirmi diabeto požymiai yra sunkumo jausmas the great fatsby galvoje, nuovargis, dėmesio sutrikimai, vėliau pasireiškia katarakta, arba lęšiuko drumstis, pablogėja regėjimas. Be nuovargio ir sunkumo galvoje, imama dažnai šlapintis, kamuoja nenumalšinamas troškulys, kraujyje didelis cukraus lygis, tirpsta galūnės, jas dilgčioja, svaigsta galva, sunkiai gydomos infekcinės ligos.
Glikeminis indeksas (GI) parodo, kokiu greičiu vienas ar kitas produktas organizme suskaidomas ir virsta gliukoze. Gliukozė the great fatsby yra etalonas ir lygi 100 vienetų. Visų kitų produktų glikeminis indeksas kinta nuo 0 iki 100 ir daugiau, priklausomai nuo to, kaip greitai jie pasisavinami.
Jei produkto glikeminis indeksas žemas, vadinasi, the great fatsby jį vartojant cukraus lygis kraujyje kyla lėtai. Kuo aukštesnis GI, tuo greičiau kyla cukraus lygis kraujyje pavartojus produkto, tuo aukštesnis bus momentinis cukraus lygis kraujyje pavalgius.
Įdomu tai, jog prieš įdiegiant šį indeksą kenksmingais buvo laikomi tik tie produktai, kuriuose buvo daug cukraus (tortai, pyragaičiai, saldainiai), tačiau tikrą grėsmę kelia visai ne jie. Svarbu yra tai, kaip vienas ar kitas produktas, patekęs į organizmą, elgiasi . Buvo ištirta daugybė paplitusių maisto produktų. Kai kurios išvados nustebino. Pavyzdžiui, grietininiai ledai, nors juose yra daug cukraus, turėjo the great fatsby daug mažesnį poveikį gliukozės kiekiui kraujyje nei paprasta duona.
Pasirodo, natūralūs cukraus the great fatsby pakaitalai (fruktozė, sorbitas, ksilitas ir kt.), kaip ir sintetiniai (aspartamas, kalio acesulfamas, natrio ciklamatas, cukralozė), diabetikams yra kenksmingi. Geriausiu atveju jie padidina apetitą (tai negerai turintiesiems 2 laipsnio diabetą), blogiausiu atveju virsta kancerogenais. Žinoma, tam, kad pasireikštų the great fatsby kenksmingi šalutiniai poveikiai, turi būti smarkiai viršyta leistina dozė. Sergantiesiems diabetu the great fatsby per dieną galima suvartoti tik 3 šaukštelius fruktozės, iki 6 tablečių aspartamo. Nerekomenduojama vartoti gryno sacharino, nes jis iš žarnyno the great fatsby patenka tiesiai į kraują the great fatsby ir neigiamai veikia kepenų ląsteles.
Reikėtų pasistengti nepiktnaudžiauti šiais cukraus pakaitalais, o atkreipti dėmesį į natūralius saldiklius (taip, jie ne tokie saldūs kaip cukrus, bet savo užduotį atlieka puikiai). Jiems priklauso stevija ir topinambai. Jie ir saldumo suteikia, ir organizmui neigiamo poveikio neturi.
Tampa the great fatsby madinga vartoti sojų pieną, mėsą, vis daugiau pasitaiko šių produktų ant prekystalių. Ar verta į juos atkreipti dėmesį? Šie produktai buvo skirti the great fatsby vegetarams, the great fatsby kuriems įsitikinimai neleidžia valgyti gyvūninės kilmės pieno ir mėsos. Tačiau organizmui reikalingi baltymai. Tad sojos puikus pakaitalas, augaliniai baltymai pakeičia gyvulinius.
Diabetikams nerekomenduojama vartoti sojų produktų. Ypač tai pasakytina apie vaikus, juk gyvulinės kilmės baltymai turi daugybę pranašumų prieš augalinės kilmės baltymus. Atsisakius gyvulinių riebalų gali būti neigiamų pasekmių sveikatai. Produktų, kurių sudėtyje yra sojų, atsisakyti derėtų dar ir todėl, kad dažniausia sojos būna genetiškai pakeistos.
Paveldimumas. Pagal stebėjimus, tikimybė paveldėti pirmo tipo diabetą pagal motinos liniją yra 3 7 proc., pagal tėvo liniją ši tikimybė yra 10 proc. Jeigu serga abu tėvai, tikimybė susirgti išauga keletą kartų ir yra 70 proc. Antro tipo diabetas ir pagal motinos, ir pagal tėvo liniją paveldimas 80 proc. Jeigu serga abu tėvai, tikimybė, kad susirgs vaikai, artėja prie 100 proc., žinoma, sulaukę brandaus

No comments:

Post a Comment